sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Tredun hyvinvointiviikko

Meidän hyvinvointiviikkoomme kuului myös vanhusviikko, jonka vietimme perusopintojen lisäksi vanhainkodissa.
Maanantaille 3.10. Olimme aamupäivän koululla, josta siirryimme vanhainkodille, jossa oli järjestetty muotinäytös. Johon en päässyt osallistumaan, kiitos hieman tapaturma alttiin poikani. Hän oli koulussa tipahtanut kiipeilytelineeltä , joten jouduin lähtemään aikaisemmin hakeakseni hänet kotiin. Onneksi selvittiin ilman isompia ruhjeita :)
Tiistaina 4.10. Olimme jälleen aamupäivän koululla. Sieltä siirryimme vanhainkodille leipomaan. Yksi porukka teki ässä-keksejä, toiset korvapuusteja ja kolmannet karjalanpiirakoita. Minä pääsin karjalanpiirakka porukkaan. Niiden pyörittely on tuttua hommaa jo lapsuudesta. Oma mummoni piti huolen, että joka ainoa lapsenlapsi osaa piirakoita pyörittää. Joka joulu teimme piirakat alusta loppuun itse. Tämä traditio jatkuu edelleen, vaikka mummon kuolemasta tulee jo 6 vuotta.
Keskiviikko 5.10. Aamu alkoi koululla. Siirryttyämme vanhainkodille pääsimme ulkoilemaan vanhusten kanssa. Meille oli järjestetty pisteitä, joissa vanhusten kanssa vierailimme. Ensimmäiselle pisteelle oli koottu vanhoja maataloudessa ja kotitöissä käytettyjä esineitä, joiden nimiä sitten vanhusten kanssa arvuuteltiin. Sen jälkeen kävelimme kauniissa miljöössä, jonka varrelta löytyi vanhainkodin oma riksa. Sille piti keksiä nimi. Siihen saatiin mitä erikoisempia vastauksia :D Siitä matka jatkui huvimajalle jossa oli makkaranpaistoa ja lämmintä mehua. Huvimajalle piti myös keksiä nimi. Päivä meni äkkiä keskustelun lomassa ja kauniista ilmasta nauttiessa.
Torstain 6.10. Vietimme koululla lukuaineiden parissa.
Perjantaina 7.10 Vietimme koko päivän vanhainkodilla. Päivän teemana oli kanssakäyminen ja keskustelu vanhusten kanssa. Sain nauttia päiväni ihanaisessa rouvaseurassa. Aulassa olevaan avotakkaan laitettiin tuli. Keräsimme eri osastoilta vanhuksia nauttimaan takkatulesta ja paistoimme makkaraa. Tarjolla oli myös mehua. Tunnelma oli harras ja rauhoittava, mutta samalla nauruntäyteinen ja virkistävä. Iltapäivällä ohjelmassa oli vielä tanssit. Kuuntelimme hittejä ajalta jolloin asukkaat olivat olleet nuoria ja ilo näkyi ihmisten kasvoilta, kun heidän kanssaan pyörähdeltiin tanssilattialla, tietenkin jokaisen oman kunnon mukaan :)
Viikosta jäi hyvä mieli, ja varmistus siitä, että vanhustyö tulee olemaan minun alani :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti