perjantai 2. syyskuuta 2016

Vierailu yksityisessä päiväkodissa.

Kävimme tutustumassa 22.8.2016 yksityisessä päiväkodissa. Meidät otti vastaan päiväkodin johtaja/perustaja. Hän kertoi paljon ja laajasti kuinka päiväkoti on saanut aikoinaan alkunsa ja mistä idea yksityiseen päiväkotiin on lähtenyt. Olin yllättynyt tiedosta, että paikka on toiminut samoissa tiloissa jo seitsemän vuotta ja tämä oli ensimmäinen kerta, kun kyseisestä paikasta kuulin. 
Suurin osa heidän leikkivälineistään ja huonekaluistaan olivat kierrätettyjä tai lahjoituksina saatuja. Se oli mielestäni hienoa, että lapsille "opetetaan" tai ehkä lähemminkin näytetään että näinkin voi toimia. 
    Saimme kiertää katsomassa päiväkodin tiloja ja ne oli hienosti hyödynnetty. Vanhat toimistotilat ovat muuntautuneet ihanan erilaisiksi ja monipuolisiksi huoneiksi. Nukkarissa oli perinteisten kaappisänkyjen tilalla normaalit päästä pidennettävät sängyt, joiden viereen on hoitajan helpompi mennä rauhoittelemaan rauhatonta nukkujaa.
   Pienimmille ryhmäläisille (1-3v.) oli omat tilat ja heille sopivammat lelut, heidän kanssaan oli touhuamassa kaksi hoitajaa. Heillä oli myös maskotti/lemmikki kilpikonna,  jonka nimeä en valitettavasti muista. Se ei ollut vielä palannut kesälomaltaan kun olimme vierailulla.
    Vanhemmat (3-5v.) oli jaettu kahteen huoneeseen ja ryhmään. Toinen ryhmä leikki rauhallisesti punaiseksi sisustetussa leikkihuoneessa ja toinen vietti aikaa patjoilla vuoratussa huoneessa. Molempien ryhmien kanssa oli valvomassa yksi hoitaja. 
   Vierailu oli kaikin puolin antoisa oli mukava seurata lasten touhuja ja hoitajien intoa työtään kohtaan. Se ei kuitenkaan ainakaan saanut minua muuttamaan mielipidettäni suuntautumisestani vanhustyöhön. :) 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti